Избрани Новини

Мая Манолова за Валери Симеонов: Друг път да прочете и спази закона

Политика

18-07-2018, 18:25

Снимка:

Пресцентър - Национален омбудсман

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с миньорите от Бобов дол

Манолова дава на прокурор решението за цените на тока и парното

„Чрез моето отстраняване те отстраняват българските граждани. Много е опасно, когато органите в държавата се капсулират. Какво крият?“, пита омбудсманът

„Не мога да чакам покани да си свърша работата. Мое законово задължение е да съм там, където се обсъждат правата на гражданите”. Така омбудсманът Мая Манолова коментира пред Нова ТВ отстраняването й от заседанието на Тристранния съвет във вторник с мотива, че не е била поканена.

Тя изрази надежда, че водещият заседанието на Тристранката – вицепремиерът Валери Симеонов, „следващия път ще прочете и спази закона”, според който омбудсманът трябва да присъства на дискусии, засягащи правата на гражданите.

„Чрез моето отстраняване те отстраняват българските граждани. Много е опасно, когато органите в държавата се капсулират. Какво крият?”, запита Манолова.

На заседанието се обсъждаха законови промени, които отнемат правото на миньорите да се пенсионират по-рано като хора, извършващи първа категория труд при тежки условия. Това е било валидно до миналата година, но с премахването на определена наредба вече не важи.

„Предупредих, че за последните 80 миньори от последния останал подземен въгледобивен рудник ще има проблем”, коментира Манолова.

Тя отхвърли като несериозни обвиненията на един от синдикатите за това, че е замесена в „далавера”, свързана с миньорите.

„Това е недостойно поведение. Нима складирам въглища в мазето си?”, коментира общественият защитник.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)