120 души нахрани и днес Кухнята за бедни

Включиха се и малки помощници

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" отново нахрани и тази неделя социално слабите ни съграждани. Днешното дежурство мина спокойно и благодатно. "Нахранихме 120 души с леща яхния, хляб и чудесна бисквитена на торта. Благодаря на Деси и Гери и на малките помощници Тони, Ани, Боби и Дарен, които стават все по-отговорни и впечатляващи с послушание и старание. Това много ни радва, дано продължат нашето дело, когато пораснат", споделиха организаторите.
Присъстващите чуха и православна беседа от отец Светослав Кючуков. Така всеки научи нещо ново.
Освен вкусната храна, всеки отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен