Избрани Новини

Заедно до последния български връх, изкачен от Боян Петров

Целта на събитието е да се покаже подкрепата си към хората с рискови професии

Заедно на поход до последния български връх - Мальовица (2729 м), изкачен от Боян Петров преди заминаването му за връх Шиша Пангма, организира "Групови занимания - Атлетик фитнес" - Пловдив .
"Целта на събитието е да покажем подкрепата си към хората с рискови професии, каквато беше на Боян и не само! Всички знаем колко нападки, обиди и безброй различни коментари имаше в социалните мрежи относно желанието на един човек да върви НАГОРЕ в буквален и преносен смисъл. Искаме да вдъхнем кураж на всички в и извън нашата родина, които по един или друг начин в предвид работата си почти ежедневно са подложени на риск. Ние сме с вас и подкрепяме избора на всеки един, защото без вас света, в който живеем нямаше да е същия!
Събираме се днес в 8:00 до ЦПШ (Централна планинска школа) Мальовица. Групата ще бъде с хора от различни нива, екип от подготвени водачи, така че няма да гоним темпо и време. Самото изкачване се състои в няколко етапа:
етап 1: ЦПШ – хижа Мальовица: 1 час;
етап 2: хижа Мальовица – краят на втора тераса: 1 час;
етап 3: втора тераса – Еленино езеро: 50 минути;
етап 4: Еленино езеро – връх Мальовица: 50 минути.
Преходът до върха е 6.2 км с денивелация 1009 м и е подходящ и за средно-активни хора. Ще има възможност и за връщане обратно на част от групата с друг водач в някои от етапите при необходимост (умора, контузия и т.н).




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов