Избрани Новини

Съдят инвалид за 55 гр марихуана: Това е моят аспирин, моят живот

Крими

13-07-2018, 11:46

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Закючението на експертите ще бъде представено на следващото заседание по делото – през октомври

„Когато нямам марихуана, не е живот за мен. Това е моя аспирин, моето лекарство. През 2008г. катастрофирах и живея много трудно. Аз съм с много операции. Марихуаната ми помага за болките, аз съм с много операции. Болките са неописуеми. Не е живот това. Поддържащо взимам марихуана всеки ден. Заместителят й е смърт. Искам да живея“- Тази изповед направи в Бургаския районен съд 44-годишния Васил Тончовски от Сливен, пише Дарик-Бургас. Мъжът е инвалид след претърпяна тежка автомобилна катастрофа преди десет години. Пенсионер е по болест, получава 223 лева на месец, 100 от които дава за памперси.
Днес е подсъдим за притежание на 55 грама марихуана. Но ако тезата му бъде приета от магистратите, случаят може да постави правен прецедент.

Адвокатът на Васил – Радослав Николов е категоричен, че наркотикът е използван единствено с медицинска цел. И предостави в съда документи за тежкото здравословно състояние на Тончовски.
„Лечението с традиционни лекарства разбива вътрешностите ми, това е агония. Избрал съм алтернативната медицина, защото искам да живея. И не съм сам, много сме такива болни“, казва Васил.

„Започнах да употребявам масло от марихуана след като ме диагностицираха с тежка форма на левкемия. Предписаха ми 8 курса на  химиотерапия с максимална доза. 8 дни по 24 часа бях на системи.  Влязох в болницата и чаках месец и половина... Не можех сам да продължа с медикаменти. Започнах да употребявал масло от марихуана Докторите не вярваха, че ще се оправя... Направиха ми трансплантация на стволови клетки, със сестра ми излязохме съвместими. И по време на трансплантацията също употребявах масло от марихуана,  не съм го спирал“, сподели 32-годишният Дмитрий Петров от Бургас, който днес бе дошъл в съда за да подкрепи Васил. Самият той ще бъде ключов свидетел в процеса.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)