Избрани Новини

Министър Радев: Целта ни е колкото може по-бързо да се справим с щетите /видео и снимки/

Проверката бе разпоредена тази сутрин от премиера Бойко Борисов

Вътрешният министър посети днес Дупница и на място се запозна с пораженията, нанесени от обилните дъждове на територията на града. Проверката бе разпоредена тази сутрин от премиера Бойко Борисов. Министър Радев обясни, че има възможност по закона за обществените поръчки аварийно да се оправят улиците, въпреки че са ангажимент на кметствата, а след това комисията да разплати средствата, като така няма да е необходимо да се изчакват дългите процедури по обществените поръчки.

“Това всъщност е различното от всеки друг път. Целта ни е да се осигури достъп до домовете на хората и в най-кратки срокове да бъдат възстановени пораженията от обилните валежи“.

За ремонтите има осигурени средства от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Вътрешният министър инспектира започналото изграждане на стълбите и обезопасяването на района  около ул. „Родопи“ в града, засегната сериозно от падналия пороен  дъжд. При разговора с областния управител на Кюстендил Виктор Янев и кмета на Дупница Методи Чимев той бе информиран за свлачищен участък от пътя до село Кременик. Заедно те отидоха на място, за да се запознаят с проблема, и да бъде обсъдена възможността за спешно отпускане на средства от Комисията по бедствия и аварии.

Министър Радев, придружаван от директора на ОДМВР-Кюстендил ст.комисар Елиан Стамболийски, се възползва и от възможността да се запознае отблизо със служителите в РУ-Дупница. Радев не скри разочарованието си от условията, при които колегите работят и в разговор с началника на районното управление Борислав Динев го увери, че ръководството на МВР е установило тези проблеми в много от районните управления в страната и е предприело стъпки за подобряване на материалната и техническа им база. На първо време са отделени средства за закупуване на компютри, както и на нови автомобили за нуждите на тези полицейски звена.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)