Избрани Новини

Ситуацията с преливащите язовири Ракита I и II постепенно се нормализира

Вероятно няма да се наложи евакуация на хора, заяви областният управител

"Постепенно се нормализира ситуацията във връзка с преливащите язовири Ракита I и Ракита II и вероятно няма да се наложи евакуацията на жителите на селата Садовец и Ракита“. В това увери областният управител на Област Плевен Мирослав Петров, който през целия ден поддържа непрекъснат контакт с институциите и местната власт на засегнатите места.

В ранния следобед Петров проведе работна среща с кметовете на Община Долни Дъбник и село Садовец. „Важно беше да изговорим механизмите за реакция след такава кризисна ситуация. Вече е започнало описването на нанесените щети, за които чрез Областна администрация Плевен ще се търси финансиране от Комисията по бедствията и авариите. Кметът на Община Долни Дъбник Борислав Станимиров се ангажира със средства на общината да бъде почистено дерето“, каза след срещата областният управител Мирослав Петров.

"Продължаваме да следим с повишено внимание развоя на нещата във връзка с двата язовира. Готовността за евакуация на населението остава при обилни валежи“, обобщи областният управител Мирослав Петров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов