Избрани Новини

Съдят комарджия, пробутал на крупие фалшива банкнота от 50 евро

Крими

09-07-2018, 14:03

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обвиняемият извършил престъплението в Свищов

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за прокарване в обръщение на подправени банкноти.

Обвинението срещу Д. П. е за това, че на 24.12.2016 г. в гр. Свищов, в игрална зала прокарал в обръщение подправени парични знаци – един брой банкнота с номинал от 50 евро, за която знаел, че е подправена.

Обвиняемият бил редовен клиент на игралните зали за хазарт и бил добре познат на персонала в тези обекти. На 23.12.2016 г. вечерта обвиняемият и негови приятели решили да отидат на дискотека в гр. Свищов. След дискотека четиримата отишли в игрална зала.  Обвиняемият седнал на един от игралните автомати и поискал от крупието да му зареди 50 евро, като му дал банкнота от 50 евро. Служителят установил, че същата е неистинска. В този момент автоматът, на който играел обвиняемият, му пуснал печалба. Крупието изтеглил равностойността на 50 евро, дал на обвиняемия останалата част от печалбата, като върнал фалшивата банкнота и казал на групата да си тръгват. Веднага след това обвиняемият и неговите приятели влезли в друга игрална зала. Седнали пред игрални автомати, поискали да им заредят машините, за да играят, като платили с български левове.  След известно време обвиняемият поискал от служителя да зареди игралния автомат с още 50 евро, като му подал  неистинска банкнота. Когато я проверил, служителят видял, че малко е разлепена през средата и е неистинска. Докато проверявал банкнотата, четиримата изненадващо бързо напуснали казиното.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов