Нов път за транспортиране въглищата от Бобов дол за ТЕЦ-а в Големо село

Целта е камионите да не минават през центъра на града

Изгражда се алтернативен път, по който да бъдат транспортирани въглищата от Бобов дол за ТЕЦ-а в Големо село. Целта е камионите да не минават през центъра на града, предаде БНР.

Тежките над двайсеттонни камиони с въглища, преминаващи от години през града, предизвикват постоянно недоволство от жителите на Бобов дол, които пишат писма до местната управа и до инстанциите в региона.

Кметът Елза Величкова разпореди наскоро камиони да не минават по общинските улици. Те обаче ползват републиканския път през Бобов дол и това създава запрашаване, шум, поврежда самото трасе.

Новият път минава по досегашното трасе над селата Мламолово, Мало село, до Големо село и ТЕЦ "Бобов Дол". Той ще е част от Републиканската пътна мрежа и поддържането му ще е от пътна фирма. Средствата осигуряват предимно мини "Бобов Дол", а материалите е закупила общината.

Алтернативният път ще се ползва и от земеделските производители, горските, ловните дружинки и от местните хора за ежедневната им работа по имотите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"