Избрани Новини

Студент на ЮЗУ е лауреат на Националния конкурс "Носители на просвета“

Александра Клечорова от Банско е класирана на трето място

Студент на Югозападния университет за втора поредна година е лауреат на Националния конкурс „Носители на просвета“.

Александра Димитрова Клечорова е класирана на трето място в категорията за „Кратко есе“ на конкурса, организиран от Националното представителство на студентските съвети и МОН. Заглавието на есето бе „Човекът и просветата“.
Ден след дипломирането си като магистър журналист във Филологическия факултета Александра отново бе класирана в конкурса, на който се явява и печели втора година.
Миналата година есето ѝ отново бе класирано на трето място, а на първо журито присъди награда на още една възпитаничка на факултета – Цветелина Митова.
Александра Клечорова през последните 3 години прослави своя факултет и ЮЗУ с номинацията си в престижния конкурс „Студент на годината“. В него тя бе класирана заради създадения от нея двугодишен курс „Весели ръчички“ в Банско, заради който бе определена като млад иноватор и педагог.
Отново в интервал от две поредни години е носител на награди от Националните студентски четения, организирани от ЮЗУ. Тя представи два доклада – на диалектоложка и журналистическа тема.
Клечорова успешно завърши бакалавърската си степен в специалност „Българска филология“ и получи плакет за отличен успех от ректора на ЮЗУ. Преди година тя представи на държавния си изпит дипломна работа за говора на родния ѝ Банско в обем от 300 страници.
Другите награди, които Александра получи, са от конкурси на национално ниво като – конкурс за есе, организиран от Националното сдружение на българските учени, конкурс за есе, организиран от община Ямбол.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов