Избрани Новини

Студент на ЮЗУ е лауреат на Националния конкурс "Носители на просвета“

Александра Клечорова от Банско е класирана на трето място

Студент на Югозападния университет за втора поредна година е лауреат на Националния конкурс „Носители на просвета“.

Александра Димитрова Клечорова е класирана на трето място в категорията за „Кратко есе“ на конкурса, организиран от Националното представителство на студентските съвети и МОН. Заглавието на есето бе „Човекът и просветата“.
Ден след дипломирането си като магистър журналист във Филологическия факултета Александра отново бе класирана в конкурса, на който се явява и печели втора година.
Миналата година есето ѝ отново бе класирано на трето място, а на първо журито присъди награда на още една възпитаничка на факултета – Цветелина Митова.
Александра Клечорова през последните 3 години прослави своя факултет и ЮЗУ с номинацията си в престижния конкурс „Студент на годината“. В него тя бе класирана заради създадения от нея двугодишен курс „Весели ръчички“ в Банско, заради който бе определена като млад иноватор и педагог.
Отново в интервал от две поредни години е носител на награди от Националните студентски четения, организирани от ЮЗУ. Тя представи два доклада – на диалектоложка и журналистическа тема.
Клечорова успешно завърши бакалавърската си степен в специалност „Българска филология“ и получи плакет за отличен успех от ректора на ЮЗУ. Преди година тя представи на държавния си изпит дипломна работа за говора на родния ѝ Банско в обем от 300 страници.
Другите награди, които Александра получи, са от конкурси на национално ниво като – конкурс за есе, организиран от Националното сдружение на българските учени, конкурс за есе, организиран от община Ямбол.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)