Избрани Новини

Арт събота в Пловдивския културен институт

Градът под тепетата посреща за първи път сопраното Менора Уинстън

Интересна и различна събота очаква всички любители на изкуството и музиката в Пловдивския  културен институт (ПКИ) тази събота.
Самостоятелна изложба графика под надслов „Духът на България“ представя известният художник Николай Стайковски. В нея творецът селектира част от своето графично творчество, което е духовно и тематично свързано с националното културно-историческо наследство. Официалното откриване е от 18:00 часа в експозиционната зала на ПКИ.
За първи път в Пловдив гостува невероятната сопрано певица Менора Уинстън, която ще изнесе концерт „Multi-Language Fest”, придружена от пианиста Хермира Гьони от 19:00 часа. Репертоарът включва оперетни арии от оперети на Белини, Доницети, Пучини, Верди, Гуно, Бизе, Кама и други, мюзикали, части на Бродуей, песни за изкуство, народни песни и всичко това на няколко езика.
Менора Уинстън концертира в Европа, Северна, Централна и Южна Америка, Канада, Китай и Вирджинските острови. През 2016 г. Уинстън обикаля Румъния с пианиста си Хермира Гьони с музикален репертоар на 14 езика. Понастоящем Уинстън преподава английски в училищата в Ню Йорк. Тя поддържа вокално студио в Ню Йорк в продължение на повече от 30 години и изпълнява по цял свят.
„Всички ние обичаме вашата култура и с нетърпение очакваме да докоснем красивата ви земя и да пеем за вашия народ“, казва Менора.
Входът и за двете събития е безплатен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов