Избрани Новини

Препоръка: Не купувайте слънчеви очила от пазари и сергии

UV лъчите могат да причинят сериозни поражения на зрението и анатомията на окото

UV лъчите могат да причинят сериозни поражения на зрението и анатомията на окото. Това се отнася за деца и възрастни, а слънчевите алергии стават все по-разпространени.

Поради тази причина офталмологът д-р Виолета Чернодринска посъветва от ефира на Bulgaria ON AIR да не купуваме очила от пазари, сергии и други нерегламентирани източници, от където няма как да са с добра UV защита.

"Аз лично препоръчвам на моите пациенти от оптика да си купят очилата или ако си купят ментета, във всички случаи да влязат в някоя оптика и да проверят слънцезащитните им стъкла", каза д-р Чернодринска. От студиото на "България сутрин" тя препоръча на родителите да слагат очила на децата си още от най-ранна възраст, когато това е възможно и най-вече на децата със светли очи.

"Прави ми впечатление, че алергиите в следствие на слънчевата светлина се засилват много и им пада възрастта", подчерта офталмологът д-р Виолета Чернодринска.

Тя беше категорична, че през лятото колкото и да е трудно, малките деца не трябва да са навън в най-горещите обедни часове и препоръча на всички родители да слагат шапки и очила на своите деца, когато са на плаж.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)