Цяло лято спорт за децата на Благоевград

Всеки ден в рамките на юли и август децата ще упражняват любимите си спортни занимания

Община Благоевград и спортните клубове на територията на града предоставят безплатни занимания по различни видове спорт за учениците през лятната ваканция, която вече започна.
Всеки ден в рамките на два месеца /юли и август/, по утвърден график, децата ще могат да упражняват любимите си спортни занимания, както и да открият нови.
В спортен комплекс „Пирин“  ще се провеждат тренировки по естетическа гимнастика, спортна гимнастика, самбо, лека атлетика, футбол, хокей на трева и борба. В зала „Скаптопара“ децата ще имат възможност да посещават тренировки по баскетбол.  В Обсерваторията при парк „Ловен дом“ ще се провежда ориентиране и лека атлетика, а в Младежкия дом -  спортни танци. В сградата на бившия Младежки дом децата ще имат възможност да посещават и тренировки по естетическа гимнастика. Заниманията по спортна стрелба ще бъдат в стрелбището, което са намира на ул. „Антон Чехов“ №1, тренировките по художествена гимнастика ще се провеждат в обновения физкултурен салон на  III ОУ „Димитър Талев“. Занимания  по шахмат ще има в „Шах клуб Виктори“ на ул.„Тодор Александров“ №23, а в IV ОУ „Димчо Дебелянов“ ще има тренировки  по баскетбол.  Тенис на корт учениците ще може да играят на кортовете на спортен комплекс на Американски университет, а във фитнес зала „Голдън джим“ ще се провеждат заниманията по канадска борба.
Учениците от всички училища на територията на община Благоевград  ще могат напълно безплатно да посещават спортните занимания, към които имат интерес, при отлични условия.
Община Благоевград предоставя най-добрите условия за провеждане на заниманията, като е подсигурила и лицензирани треньори.