Избрани Новини

Кучето Хаус, което спаси живот

Общество

02-07-2018, 11:21

Снимка:

Кадър/Нова ТВ

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Хъски отри изчезнала жена и заведе стопаните си при нея

Домашно куче спаси живота на възрастна жена, която била обявена за издирване от четири дни. Героят е хъскито с име Хаус, което открило жената в безпомощно състояние, разказва NOVA. Случката се разиграла в парк „Езеро“ в Бургас.

В събота сутрин 6-годишният Хаус бил на разходка в Морската градина със стопанина си. Те били заедно с осиновената от приют Ечи. Докато се разхождали двете кучета се превъзбудили и хукнали към гористата част на парка.

Стопаните на двете животни тръгнали след тях.

„Бяха изключително неспокойни и двамата, особено Хаус. Дойдохме тук, затънахме в тази кал и решихме да се върнем обратно. В момента, в който решихме да се връщаме, той се стрелна в тези храсти, затова отидохме да го издърпаме. Видяхме, че лежи жена. Изглеждаше като мъртва. Когато отидох при нея видях, че диша, но не отговаряше. Просто трепереше цялата. Явно е била тук през нощта, а то имаше буря и беше затънала цялата в кал. Тревата беше вдигната. Жената лежеше, ако кучето не беше влязло там при нея, никога нямаше да я видим”, разказва Ваня Георгиева – собственичката на Хаус.

Те веднага се обадили на телефон 112, а докато пристигне екип на Спешна помощ, хъскито стояло неотлъчно до краката на безпомощната жена. По неофициална информация жената е напуснала център за психично здраве в миналата седмица.

След преглед в бургаската болница е установено, че 73-годишната жена няма сериозни наранявания, въпреки че е прекарала два дни под открито небе и е върната в Центъра за психично здраве, където е била на свободен режим на лечение.

Това обаче не е първият случай, в който хъскито Хаус спасява и помага. Стопаните му разказват, че още от малко куче домашният им любимец защитавал безпомощни хора и животни.

„Имаме котка, която самият той си осинови. Изпада в някакво чувства, ако някой я вземе – да я защитава. Непрекъснато плаче, ходи да я целува и изпитва някакво такова бащинско чувство към малки същества”, разказва Ваня Георгиева.

Хаус е получил и награда за добрата си постъпка. „А любимото му ястие е риба, така че порция риба, а и той си получава редовно наградите”, разказва стопанката му.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов