Избрани Новини

В Петрич започва Kongur Air Fest 2018 /видео/

Спорт

29-06-2018, 09:22

Снимка:

Kongur Air Fest

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петричани днес тръгват към връх Конгур

Бегачи скоростно изкачват връх Конгур

В програмата е включено 3-дневно каране по трасе Kongur Air DH с Whip Off Challenge

В Петрич на поляната край хижа "Беласица" подготвят Kongur Air Fest 2018 - едно очаквано с нетърпение събитие от всички почитатели на екстремните изживявания. То ще започне днес и ще продължи до 1 юли. В програмата е включено 3-дневно каране по трасе Kongur Air DH с Whip Off Challenge. Победителят ще получи купа и парична награда от 500 лв. Освен различните активности е предвиден и уъркшоп по парапланеризъм. Ще има и сесии по хата йога, ще бъде представена и аюрведичната кухня. Предвидени са и туристически разходки до връх Конгур и до Лешнишкия водопад. В това издание, за разлика от миналогодишното (където парапланеристката част съдържаше само прелетен елемент), тази година организаторите добавят и свободен стил.
Двамата ментори - асовете на българския парапланеризъм Весо Овчаров и Ясен Савов  ще обединят сили в първото за България, а може би и за света, комбинирано състезание прелетно летене (cross country) и фигури (freestyle).

Водещ на Хата Йога сесиите ще бъде Димитър Карагьозов. През 2010 г. Димитър заминава за Индия и остава да живее там три години, като посвещава цялото време в задълбочено изучаване на една от най-древните и мистични философски системи. В Индия среща своите духовни учители, които отварят за него вратите на йога, давайки му най-ценните знания за „Науката за живота“, които днес той споделя с много страст и желание, защото за него йога е онази фина част от света, в която открива своята хармония и любов.

Музикалната вечер в събота ще започне с мантра медитация. Ще се пътува чрез ритъм и звук в духовното сърце на Индия с уникалната по рода си група Киртан рага.
Участниците в проекта Киртан Рага ще споделят своето най-съкровено богатство: блаженството и радостта, които дарява киртанът. Дар, който никога не намалява, а само се увеличава безгранично.
Какво е киртан?
Киртан е групова медитация посредством пеене на мантри, най-често придружавана от музикални инструменти.
Киртан е много достъпен и могъщ медитативен метод, който има благоприятен ефект  както за духовното ни израстване, така и за развиването на спокоен ум.
Киртан зарежда със сила, щастие и здраве във всяко отношение.
Киртан осъществява лесно целта на йога, която е да свържем индивидуалното съзнание със свръх-съзнанието.

Таксата за участие е 60 лв. за трите дни, с включен транспорт и пропуск за събитието, като пропускът дава право за участие във всички активности на феста без уъркшопа по парапланеризъм и тандемните полети, които се заплащат допълнително.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)