Избрани Новини

Бареков и Джон Флек се срещнаха с кравата Пенка

Прочутата крава-беглец в Сръбско Пенка вече е в стадото си в Мазарачево

Евродепутатите Николай Бареков и британецът Джон Флек, консерватор, както сам се представи – 12-о поколение фермер, отидоха днес следобед при кравата Пенка и нейния собственик Иван Харалампиев в кюстендилското село Копиловци, предаде БНР. Прочутата вече крава-беглец в Сръбско Пенка, която след реакции и в ЕС, и дори по целия свят, беше спасена и не беше умъртвена, след като е била на територия извън ЕС, вече е в стадото си в с.Мазарачево. Гостите отидоха да я видят привечер. 

Домакинът – фермерът Иван Харалампиев благодари на Джон Флек за помощта и за човешката му постъпка, като изрази надежди, че след случая с кравата Пенка ще се променят много неща, които към момента са една недомислица и пречат на фермерството както по нормативите, така и по условията за развитието на българското и европейското животновъдство. 

Николай Бареков заяви, че каузата по спасяването на кравата Пенка е лична кауза на депутата Джон Флек:

"Джон имаше идеята още преди десет дена да съчетае неговото пристигане в София с една организация. Ние сме тук на частни начала да видим нашия приятел фермера – те сега се запознаха – това беше мечта и на двамата – и Джон да види Пенка, която всъщност спаси". 

В Кюстендил и в района вече има и коментари, че темата с кравата Пенка се преексплоатира и от собственика ѝ, и от институциите, и от политиците - в случая от евродепутатите.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май