Избрани Новини

105 фотографи от 36 държави с награди от V Международен фото салон Пловдив

Официалното откриване на изложбата и награждаването е на 1 юли в 13 часа

Официалното откриване на изложба от наградени фотографии и връчване на наградите от юбилейното издание на V Международен фото салон Пловдив 2018 ще се състои на 1 юли, неделя в 13 часа на открито – пл. Централен в Пловдив.
Промяната на първоначално обявената дата – 30 юни се налага заради категоричните прогнози за лоши метеорологични условия в съботния ден, съобщиха организаторите.
„Благодарим на всички участници, които участваха в конкурса. Благодарим също и на членовете на международното жури, с чийто висок художествен ценз финалната селекция отново е на световно ниво. Благодарим и на всички партньори на салона, с които #ЗАЕДНО правим салон Пловдив все по-добър“, споделят организаторите от „Рефлекси“ ООД.
Фотосалонът е под патронажите на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP), Фотографско общество на Америка (PSA), Фотографското общество на Гърция (HPS) и Национално сдружение Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА). Културната инициатива V Международен фото салон Пловдив 2018 е подкрепена от Община Пловдив и e включена в Календара на културните събития за 2018г.
Петчленно жури от двама българи и трима чужденци с председател Ромейн Неро, EFIAP/g HonEFIAP, (Люксембург) член на борда на директорите на FIAP и директор служба “Патронаж”, след тридневно журиране избра за финалната селекция 944 фотографии на 282 участника от 49 страни.
Най-добрите фотографии спечелиха общо 164 награди. Отличени са най-високо творбите на 105 фотографи от 36 държави. Българската фотография се представи достойно с 27 фототворци с 43 награди, което е над 1/4 от наградите. От всички наградени български участници 12 са от Пловдив, 1 от Асеновград и 1 от Раковски. С това пловдивската фотографска общност отбеляза своето трайно присъствие и в юбилейното издание на МФС Пловдив.
Отличените родни автори са от София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Бургас, Шумен, Габрово, Казанлък, Равда, Асеновград, Раковски.
Всички ценители и любители на фотографското изкуство са добре дошли, заявиха още организаторите. Изложбата ще бъде експонирана на площада до 15.07.2018г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов