Избрани Новини

Заловиха вандал, крал от пловдивското гробище

Глобиха скандалдия, държал се грубо с полицаи

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 14 криминални престъпления – грабеж, 6 кражби, хулиганство и 6 др. Разкрити са 7 престъпления.
Бързо производство за хулиганска проява е започнато срещу клиент на пловдивско заведение. Около 22.30 часа снощи служители от частна охранителна фирма поискали съдействие от полицията във връзка с агресивно поведение на посетител в ресторант в центъра на Пловдив. Пристигналият на място екип на Второ РУ установил, че  става дума за 23-годишен варненец, който бил отправил обиди и оказал съпротива на охранителите на обекта, а също така пръснал с лютив спрей срещу тях. Допълнителна справка показала, че младият мъж е известен на служителите на реда. Спрямо него е взета 24-часова мярка за неотклонение.
Глоба в размер на 150 лева трябва да заплати 23-годишен жител на областния град за непристойно поведение към полицейски служители. Административната мярка е постановена от Пловдивски районен съд за това, че във вторник вечер младият мъж се държал грубо с униформени от Второ РУ, отзовали се на сигнал за семеен скандал на ул .“Тракия“. На извършителя е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство.
Криминално проявен бе задържан в полицията за поредно взломно посегателство. Около 8 часа вчера на тел. 112 постъпило съобщение за разбит прозорец и откраднати различни ел. инструменти и бензинова резачка за дърва от служебно помещение в гробищен парк на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в областния град. Часове по-късно, в резултат на организираните незабавни издирвателни действия, служители на Шесто РУ влезли в дирите на 41-годишния извършител. Мъжът е с криминална регистрация за подобни престъпления. С полицейска заповед той  бил задържан за едно денонощие. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в прокуратурата.
Дрогиран шофьор бе отведен в полицейския арест вчера. Около 15 часа, на ул. „Ландос“ в Пловдив автопатрул на Шесто РУ предприел проверка на лек автомобил „БМВ“. Зад волана бил 41-годишен пловдивчанин, чиято проба с апарат за употреба на наркотици дала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов