Избрани Новини

Полицията иззе хиляди късове контрабандни цигари и тютюн при акция в Плевен

По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство

В хода на проведена на територията на областта специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани е незаконно притежаване и разпространение на акцизни стоки без бандерол са иззети 2 килограма насипен тютюн и 16920 къса контрабандни цигари.

Два килограма насипен тютюн са намерени при проверка до контейнер за смет на паркинга в Плевен. Съставен е протокол.  Установено е, че жителка на село Рибен – 52-годишна държи в къщата си 66 кутии цигари без бандерол, както следва: 24 броя кутии с цигари с марка "Karelia" и 42 броя кутии с марка "Capital", общо 1320 къса. Проверката е извършена на основание чл. 83 от ЗМВР. Акцизните стоки са предадени с протокол за доброволно предаване и се намират на съхранение в РУ- Долна митрополия. По случаите са образувани преписки на основание чл.234, ал.1 от НК. Продължава работата.

Около 14:00 часа в град Плевен на улица "Гренадирска" е извършена полицейска проверка на 42-годишна от село Буковлък, пътничка в лек автомобил „Форд“. Установено е, че държи общо 15 кутии с цигари - 10 броя кутии с цигари от марка "Mark 1", 5 кутии с цигари от марка „Карелия слимс", всички без валиден български бандерол. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване. Впоследствие е извършено претърсване и изземване в дома на 42-годишната в село Буковлък и са открити 765 кутии цигари без валиден български бандерол- 63 броя кутии марка "Regina", 390 кутии марка "Карелия слимс", 312 кутии марка - "Mark1". иззети общо 780 кутии цигари с 15 600 къса. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов