Избрани Новини

Венсан Винел и Лъчезар Кацарски пяха за младежите от "Франкофоли"

Евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов откриха Младежкия модул

Евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, заместник-министърът на образованието и науката инж.Таня Михайлова, заместник-кметът на община Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и началникът на РУО Ивайло Златанов откриха тазгодишното издание на Младежкия модул „Francofolies. Благоевград“.
Най-чаканият момент във форума бе съвместното вълнуващо изпълнение на талантливия изпълнител с български корени Венсан Винел и благоевградския талант Лъчезар Кацарски, които закриха Младежкия модул  на „Francofolies. Благоевград“. Двамата изпълнители поздравиха участниците с красивите си гласове. Те се обединиха в обща идея, че няма невъзможни неща, че няма граници, когато талантът, желанието, музиката и изкуството са водещи. Посланието, което отправиха към младежите от форума бе да  вярват и да следват мечтите си.
„Младежкият модул е голямата гордост на фестивала „Франкофоли“, защото млади хора като вас се събират заедно в Благоевград. Тази година имаме и участие на група от Солун.  Пожелавам ви „На добър час“ и успешна работа“, с тези думи заместник-кметът Христина Шопова откри модула. Тя благодари за подкрепата на събитието от страна на Министерството на образованието и науката, на евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, както и на РУО- Благоевград.
Над 100 участници от България и Франция се включиха и тази година в  Младежкия модул „Francofolies.Благоевград“. За първи път има участие от Гърция.
Заместник-министърът на образованието и науката инж.Таня Михайлова поздрави кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, заместник- кметът Христина Шопова и всички организатори и участници за провеждането на форума. „Темата, по която ще работите, е формулирана така, че да провокира вашето виждане и фокус върху важността на изкуството и достъпа до него. Изкуството като възможност да промени човека, изкуството като възможност да покаже нови хоризонти и пътища пред тези, които са със затруднен достъп. Безспорно, тази тема е важна и за образованието, защото само знанието не е достатъчно.Много важно е това, което се формира вътре в училище, в класните стаи като отношения, като взаимоотношения, като виждане за света“, каза зам.министър инж.Михайлова. Тя пожела успешна дискусия на участниците.
Най-младият член на европарламента и пример за това как когато искаш нещо силно, можеш да успееш - Андрей Новаков, също отправи своите послания към младите. „Много е важно да имаш прекрасни хора до себе си, с които да започнеш своята кариера, каквато несъмнено е г-жа Шопова. Радвам се, че за поредна година мога да ви поздравя. Вие сте един от примерите как младите хора могат да „разбият“ клишето и се радвам, че това не е единичен случай, а за пореден път можем да докажем на всички, които твърдят, че младото поколение в България е загубено, че всички, които са умни, талантливи и работливи, отдавна са напуснали страната - не, това не е вярно. Има хора като вас! И заедно можем да се преборим тази държава да стане хубаво място за живеене!“, каза евродепутатът Андрей Новаков.
С „Добре дошли“ в един от най-хубавите градове в България поздрави евродепутатът Асим Адемов. „Един от най-бързо и прогресивно развиващите градове в България, което се дължи на изключително силния екип на общинската администрация начело с кмета д-р Атанас Камбитов, заместник-кметът Христина Шопова, която е сърцето и душата на тези културни мероприятия, които се случват в Благоевград! Прието е да се казва, че младите трябва да се учат от по-възрастните, да следват техния добър пример, но при мен се случи така, че аз малко по-късно постъпих на работа в Европейския парламент и научих много неща от моя много по- млад колега и приятел Андрей Новаков. Това показва само, че ние като хора сме си нужни един на друг, за да успяваме в нашия път, което води до това да направим България още по-приятно и хубаво място за живеене“, сподели още евродепутатът Асим Адемов и пожела на участниците препятствията, които срещат по пътя си, да ги обединяват, да бъдат по-сплотени, за да успяват.
По време на Младежкия модул младежите дискутираха върху три тези:  „Да се задържи вниманието ни върху земните проблеми означава да се ограничи човешкият дух” - /Стивън Хокинг/, „Някой може и да съществува без изкуство, но никой не може да е жив без него” – /Оскар Уайлд / и „Човек познава себе си в борбата с препятствията” /Антоан дьо Сент-Екзюпери/.   



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов