Венсан към младежи в неравностойно положение: Културата е задължителна!

Талантливият изпълнител с български корени се срещна с младежи от Звената за социални услуги в Благоевград

Талантливият изпълнител с български корени Венсан Винел се срещна с младежи от Звената за социални услуги в Благоевград. По време на инициативата той разказа за живота си и пътя, който е извървял, за да може днес да е сред успелите музиканти в света.
Срещата бе открита от  кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който представи един от най-чаканите гости на тазгодишното издание на“Francofolies.Бллагоевград”.  
„Добре дошли на всички гости в Благоевград, на четвъртото издание на „Франкофоли. Благоевград - фестивалът, който миналата година беше включен в 100-je музикални франкофонски събития на Министерството на външните работи на Франция и фестивалът, обявен от Министерството на туризма за „Туристическо събитие №1“ в категория „Фестивали“. Радвам се, че с всяка година утвърждаваме името на Франкофоли. Благоевград и той става все по-разпознаваем! Тази година съм горд, че подкрепихме проекта „Свободна зона“, даващ достъп на всички до култура и изкуство на хора, които по една или друга причина не могат да имат тази възможност. Специално искам да поздравя с „Добре дошъл“ Венсан Винел и да му благодаря, че подкрепи този проект, защото той е пример за всички момчета и момичета как човек може да успее, може да се реализира, как може да осъществи своите мечти!, каза в словото си кметът д-р Атанас Камбитов и пожела на присъстващите от социалните звена в Благоевград да сбъднат мечтите си. „Наслаждавайте се на хубавата френска музика! Благодаря и на Фредерик Шарпайл за партньорството!“, допълни кметът д-р Атанас Камбитов.
Венсан Винел, който покори Франция през 2017 година с участието си в „Гласът на Франция“, разкри подробности за своя живот и семейство. „Много съм доволен да бъда вкъщи, защото се връщам към своите корени. Много е важно за мен, че съм тук, за да пея сред вас и се чувствам наистина сред едно голямо семейство за мен! Сигурен съм, че много ще се забавляваме още тази вечер. Това, което искам да споделя е, че културата е задължителна! Тя трябва да се търси, а не да се очаква!, каза на своите почитатели Венсан Винел. Той обеща, че ще научи български и ще създаде песен. „Българите са много мили и добри хора. Благодаря за топлото посрещане“.
Фредерик Шарпайл сподели радостта си да посрещне IV-тото издание на Франкофоли в Благоевград. „Щастлив съм, че Благоевград и кметът д- р Атанас Камбитов продължават тази традиция и че мястото, на което ще се проведат концертите, е невероятно“, каза още Шарпайл.
Той ще се качи на сцената на „Francofolies. Blagoevgrad” на 23 юни в 21:30 часа преди изпълнението на Метр Гимс, за когото сподели пред своите почитатели, че много харесва.
Най-чаканото музикално събитие за годината започва днес, петък, от 18:00 часа с DJ Aslove. От 20:00 часа невероятната Ayo ще завладее публиката в парк „Македония“, а веднага след това ексцентричната Ройшин Мърфи ще зарадва аудиторията с незабравими, вечни хитове. В първата фестивална вечер краят ще бъде за атрактивния DJ Feder.  
Във втория ден от фестивала музикалната програма ще започне с Les animaux sauvages, последвани от румънската изпълнителка Inna. Финалният щрих ще бъде поставен от Венсан Винел и Метр Гимс.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен