Избрани Новини

Кметът на Банско - домакин на среща с община Троян

Обсъдиха общите предизвикателства, които стоят пред общинските власти

Кметът на община Банско, Георги Икономов и целият му ръководен екип, посрещнаха представителите на Общински съвет Троян. Те бяха водени от кмета Донка Михайлова и председателят на Общинския съвет Петко Пенков.
По време на срещата домакинът запозна своите гости с добрите практики в работата на администрацията, както и с реализираните големи инфраструктурни проекти. Той даде информация за икономическия профил на общината с предимно туристическа насоченост, както и малък дял на дърводобивната и дървообработвателна промишленост.
„Благодарение на провеждането на редица силни летни културни събития, съумяхме през последните години да осигурим добра заетост в хотелската база и през топлите месеци. По този начин осигурихме по-висока степен на заетост на работните места в общината. А ръстът в броя на жителите на общината потвърждава, че явно хората намират добър поминък тук. Отчита се добра ниша в сферата на производството на хранителни продукти, които да се пласират на местния пазар, но за съжаление предприемаческата активност в местния бизнес не е висока” сподели Икономов.
Обсъдени бяха общите предизвикателства, които стоят пред общинските власти като необходимостта от промени при формиране на такса смет, бързо запълващите се регионални депа за битови отпадъци, както и необходимостта от изграждане на междуобщински сепариращи инсталации за отпадъци.





Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов