Войняговският кмет взел 150 лева, за да скрие добив на инертни материали от р.Стряма

Досъдебното производство срещу него е за укривателство с цел имотна облага

Районна прокуратура-Карлово наблюдава досъдебно производство за лично укривателство с цел имотна облага – престъпление по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производството  е било образувано на 18.06.2018 г. с разпит на свидетел, който е заявил,  че Т.Т. поискал сума в размер на 150 лева , за да спомогне на лице, което е разследвано за друго престъпление по чл.240а от Наказателния кодекс, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване  – за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на с. Войнягово, общ. Карлово.

До момента е установено, че на 18 юни 2018 г., в Карлово между Т.Т. и горепосоченото лице е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, като на Т.Т. била предадена поисканата сума. Предвид неотложността на случая, при стриктно  спазване на процесуалните изисквания,  непосредствено след предаване на сумата, управляваният от Т. Т. автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лв., в купюри от 20 и 10 лева, за които той заявил, че сумите са за нуждите на кметство Войнягово. Иззет е и мобилния телефон на Т.Т. , от който се е водела комуникацията между лицата.

В момента се провеждат активни процесуално следствени действия под ръководството на Районна прокуратура-Карлово. Т.Т. е бил задържан за срок от 24 часа, днес, 19 юни 2018 г.,  предстои повдигане на обвинение и преценка относно наличие основанията за задържането му .За престъплението по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"