Избрани Новини

Поройните дъждове не уплашиха протестиращите майки

След вчера за първи път двете страни са успели детайлно да уточнят и финансовата част на законопроекта за личната помощ

Вчерашните поройни дъждове в София засегнаха и палатковия лагер на родителите на деца с увреждания. Майките трябваше да се преборят с капризите на времето. Към този момент те почистват събралата се вода, за да могат да продължат с протеста си пред сградата на парламента.

"След бурята палатката беше съборена, но за около половин час се намериха добри хора, които ни помогнаха да я възстановим. През целия ден отново ще бъдем тук", каза пред България он еър Юлия Старчева, която е майка на дете с увреждания.

Днес ще се проведе заседание на Националния съвет на хората с увреждания, на което ще се обсъди проектозаконът за личната помощ с финансовите разчети и възможните варианти.

След вчерашната среща на майките на деца с увреждания и обмудсмана Мая Манолова със социалния министър Бисер Петков стана ясно, че за първи път двете страни са успели детайлно да уточнят и финансовата част на законопроекта за личната помощ. Именно това беше спънката, която принуди майките да опънат палатков лагер пред парламента.

"След срещата вчера нямаше абсолютно никакъв резултат. Надявам се днес вече да има такъв и да бъде прието най-доброто за хората с увреждания", посочи още Юлия Старчева.

Тя бе категорична, че първата стъпка, която трябва да се направи, е да бъде въведен електронен регистър на хората с увреждания в България, тъй като в момента никой не знае точния им брой.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов