Избрани Новини

Борисов: Решение за миграционната криза е затваряне на европейските граници

Свят

18-06-2018, 14:01

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Всеки мигрант трябва да преминава през КПП-тата, смята българският премиер

Премиерът Бойко Борисов предлага да бъдат затворени европейските граници, за да се реши миграционния натиск. Това според него е компромисен вариант, който ще предложи на Европейския съвет в края на следващия месеца.

Премиерът подчерта, че най-важно при миграционната криза е превенцията и затова трябва мигрантите да бъдат насочени към официалните гранично-пропускателни пунктове.

"Официално всеки, който иска да влезе в ЕС, трябва да влезе на контролно-пропусквателните пунктове (КПП) - там да му се видят отпечатъците, да се прегледа, да се види. Това не е нещо по-различно от това, което се прави в САЩ, Канада и където и да е. От къде накъде Европа да е като един разграден двор. Това е груба грешка", заяви министър-председателят.

Като пример в справянето с миграцията Борисов посочи нашата граница с Турция.

"България се справи без много да приказваме, без много да се оплакваме, ние си създадохме надеждна охрана на българо-турската граница - с необходимите заграждения, с допълнителни полиция, кораби и от година и половина България има нови ситуация. На картата ще видите, че нашата граница, която се охранява, е колкото гръцката. България в пълния обем си е свършила задачите“, заяви Борисов.

Той подчерта и необходимостта, тези мигранти, които не могат да бъдат интегрирани в Европа да бъдат връщани в родините си.

Премиерът е на мнение, че ако сега не се постигне разбирателство по темата в Брюксел, то накрая ще трябва да се вземе решение под натиск, тъй като не вярва, че миграционната вълна от Близкия изток ще спре скоро.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов