Избрани Новини

"Някога, някъде там…“ – откриват изложба на Ралица Бурова

Официалното откриване ще се състои от 18:00 часа

Официалното откриване на самостоятелната изложба на Ралица Бурова – „НЯКОГА, НЯКЪДЕ ТАМ…“ ще се състои днес от 18:00 часа в експозиционната зала на Пловдивския  културен институт!
Ралица Бурова е родена в София, но връзката й с Пловдив е изключително силна. Нейният баща Рачо Буров, също художник, писател и пловдивчанин, запалва у нея този сантимент към града под тепетата, неговият заряд от чувства и неповторима енергия.
Ралица Бурова може да се похвали с редица самостоятелни изложби в България и  чужбина.
„В цялото си творчество аз търся красотата, романтиката на бититето, това, което се вижда само със сърце, невидимото и недоизказаното, загадката на Тайнството, в цялата му палитра от багри, наречено живот!
Картините ми – това са съвкупност от звуци на моята душа във всички тоналности на звученето – от тихите тонове на съзерцанието до екзалтираното ликуване от красотата на живота. Всяка творба е част от моя непоправим романтизъм и изразява моето усещане за живота,  Живота с главна буква!
Морето със своята необятност, непознати хоризонти и пространства, залезът изгревът, луните, стълбите към други светове, неразгаданата тайна на битието. Любовта и човешките отношения със целият си натурел от цветове и нюанси, разбира се на фона на джаз, другият космос, без който не мога, който те провокира към себеизразяване, разголване на душата и търсене на отговорите и красотата…От всичките ми картини лъха оптимизъм и непоправима романтика.
В тях аз влагам своята чувствителност, недоизказаните копнежи и мечти на душата си и вярвам, че всеки ще открие част от своята душа и чувствителност“, споделя Ралица Бурова.
Потопете се в необятния творчески свят на Ралица Бурова!
Входът за събитието е свободен!
Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5
Пловдивски Културен Институт





Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов