Избрани Новини

Летният сезон в Боровец започва

Време е за планина! Забавленията на открито стартират!

Тази събота, 16-и юни, в Боровец стартира летният сезон. С пускането на лифтовете започват и летните активности в курорта, които ежегодно привличат любителите на планинските спортове и планината. За всички опитни и начинаещи планинари курортът е подготвил различни летни приключения, така че вадете обувките за поход, байковете и лятната екипировката и се подгответе за едно вълнуващо лято в планината.
С официалното откриване на летния сезон отваря врати и Borovets Mountain Bike Park. Много изненади очакват феновете на планинското колоездене – обновени горни части, нови елементи и препятствия по всички трасета и удължения по някои от маршрутите.
По случай началото на сезона, всички закупили карта за маунтин байк в събота, 16-и юни, ще могат да карат с нея безплатно и в неделя.  А всеки, закупил карта през уикенда, може да участва в томбола за спечелването на една от трите сезонни карти за Borovets Mountain Bike Park.
Всички гости ще могат да се насладят на впечатляващата природа на Рила с разнообразните полудневни и целодневни пешеходни турове, предлагани в Адвенчър център Бороспорт, подходящи както за опитни планинари, така и на начинаещи любители на планината.
От 16-и юни за поредна година Borovets Climbing and Mountaineering ще очаква любителите на силни емоции с предизвикателни турове и открити траверси до най-непристъпните места в Рила планина. Няколко катерачни обекта и детайлни курсове по скално катерене ще позволят на гостите на курорта да усетят планината по един нов начин.  
Въжен град "Бороландия" отново ще отвори врати за доза диви приключения, а най-малките планинари ще се радват на игри и забавления сред природата в детски кът  „Бороландия“.
За всички, които искат да се насладят на красотата планината по един по- различен и активен начин, Адвенчър център Бороспорт предлага и разнообразие от забавления и преживявания, като тандемни полети с парапланер, каякинг, конна езда и много други.
Доброто настроение в планината  ще е гарантирано и от множество спортни, културни и музикални събития в курорта. От 29.06 до 1.07 курортът ще се потопи в магията на българската култура и фолклор с традиционния фестивал "Магията на Рила планина", а през август Рила планина ще бъде завладяна от рок емоции по време на звездния фест БороРок.
За да бъде пълноценна почивката в планината, хотелите в Боровец са подготвили разнообразие от специални предложения това лято с включени екстри като SPA масажи, готварски курсове и уроци по плуване за деца, спортни занимания и много други, на цени от 44лв на човек.  




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов