Избрани Новини

Владо Карамазов полетя над Седемте Рилски езера

Разписа се в още едно екстремно преживяване – този път с мотоделтапланер

След приключенските полети с хеликоптери по време на снимките на всички сезони на Сървайвър, Владо разписа в още едно екстремно преживяване – този път с мотоделтапланер.
Полетът се осъществи на 8 юни в 06:00 часа сутринта и се случи с безценната помощ на пилота Петьо Кюркчийски от Аероклуб „Свободен полет“. Tочно по изгрев слънце Владо сложи каската, изслуша внимателно инструкциите на пилота, взе фотоапарата и заедно полетяха над красивите Рилски езера. Полетът продължи 1 час и 12 минути и достигна на 3100 м надморска височина. Маршрутът мина през Седемте езера в Рила, като имаше и няколко обиколки около тях, после премина през хижа „Иван Вазов“ и над язовир „Калин“. Спускането започна от южната страна на Дупница, като прелетяха от дясната страна на града и се приземиха на пистата в Сапарева баня.
За полета с мотоделтапланер Владо сподели, че е „Страхотно изживяване. През цялото време чувствах свобода, защото никога не съм летял така открито, без ламарина около мен. Целият си във въздуха, усещаш как температурата се мени и как преминаваш през различните температурни слоеве. Никога не бях ходил на Седемте Рилски езера и се радвам, че първо ги видях отвисоко. Ясно разбираш защо така са кръстени – „Бъбрека“, „Близнака“, „Трилистника“, „Сълзата“, „Окото“, „Рибното езеро“, „Долното езеро“. Видях хижа „Иван Вазов“, за която съм чувал много и се убедих, че е адски далече. После и Дупница видях отвисоко и ми хареса. Чуствавх се в абсолютна безопасност в опитните ръце на Петьо и горещо препоръчвам всеки да си подари това изживяване. Ще го помните цял живот. Петьо никога няма да ви откаже един незабравим полет.“
Петьо Кюркчийски от Аероклуб “Свободен полет” e роден в Дупница и отлично познава красотите на района и Рила. След многобройните му полети с безмоторни и моторни парапланери и делтапланери той натрупва сериозен опит в тази област. Владо и Петьо се познават благодарение на общия им приятел – собственика на „Мотомания“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов