Избрани Новини

Благоевградчанката Биляна Писова с номинация в "Спортни таланти“

Тя е член на Националния ансамбъл по художествена гимнастика

Биляна Писова - член на Националния ансамбъл по художествена гимнастика е с номинация за „Спортни таланти“, инициатива, организирана от Еврофутбол.  Всеки, който желае да подкрепи грацията от Благоевград, може да даде своя глас на страницата на Еврофутбол http://talanti.eurofootball.bg/vote_2018.php?vote_id=666 .
Талантливата гимнастичка е родена на 12.11.2002 г. в Благоевград. Започва да тренира художествена гимнастика на 7-годишна възраст в клуб "Левски-Триадица", с треньор Мариана Памукова.  
Биляна Писова е с множество спечелени награди. През 2018 спечели златни  медали на МТ „Олимпия” на МТ „Angels Cup“. През 2017 година, индивидуално изпълнение я прави вице държавен шампион. Също така взима второ място - сребърен медал, на топка във финалите.  С националния ансамбъл - девойки печелят множество купи и медали.  Взимат бронзов медал на Държавното първенство за ансамбли, бронзов медал на 33-то Европейско първенство по художествена гимнастика, провело се в Будапеща. Класират се на 1-во място в многобоя на МТ “София къп”,  съпътстващ Световната купа в София. Заемат 2-ро място на финала на турнира за девойки на Световната купа в София. Сред отличията още са  златен медал в многобоя на Irina Deleanu Cup в Букурещ; 2-ро място - сребърен медал на МТ “Дерюгина къп”, съпътстващ Световната купа в Киев турнир за девойки;  3-то място - бронзов медал на Международен турнир за девойки Гран при  – Москва.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов