Избрани Новини

Прокуратурата не клекна на зелените

Общество

13-06-2018, 16:42

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Основната задача на работната група бе да провери спазва ли се концесионният договор

Главната прокуратура не откри нарушения от концесионера "Юлен" АД по договора за ски зона Банско в Пирин. Това е поредното потвърждение след извършени няколко проверки от различни прокуратури и институции. Открити са грешки в концесионния договор и се препоръчва те да бъдат поправени. Така Главна прокуратура показа, че работи обективно и не клекна на зелените, коментират анализатори.

В същото време зелените излязоха със заглавия, че "Юлен" АД незаконно е разширил концесията си в Пирин. Така започна поредната тяхна манипулация, защото зелените и присъдружните им сайтове от години саботират развитието на зимния туризъм у нас, заради своите политически и финансови интереси.

Истината е, че прокуратурата отправя предложение към Министерския съвет да предприеме незабавни действия за изменение и допълнение на концесионния договор от 21.12.2001 г. с “Юлен” АД”. По този начин прокуратурата стигна до извода на Междуведомствената работна група (МРГ) още от 2015г. Основната задача на работната група бе да провери спазва ли се концесионният договор. След повече от година работа, през 2016 г. тя излезе с категоричното заключение, че няма никакви нарушения на “Юлен” АД. Всички съоръжения в ски зоната са законни, имат издадени удостоверения за ползване от компетентните органи и е спазено екологичното законодателство. И за да се изпълнят новите законови изисквания трябва задължителна промяна в концесионния договор.

От Върховната административна прокуратура съобщиха още, че за последните 14 години са постъпили 18 сигнала за нарушения в ски зона “Банско” от страна на “Юлен” АД, но всички са отхвърлени заради липса на доказателства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов