Избрани Новини

ГДБОП с акция в Плевен и Ловеч, удариха голяма наркогрупа (снимки и видео)

Шестима са задържани и мярката им е удължена до 72 часа

Специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението е проведена на териториите на Плевен и Ловеч, под ръководството на Специализираната прокуратура. В нея са участвали служители на ГДБОП, колегите им от Плевен, Ловеч, Враца, Монтана, служители на сектор „Специални операции“ – ГДБОП и полицаи от областните дирекции в Плевен и Ловеч.

В резултат на предприетите действия в къща в село Изворче са задържани трима мъже на възраст 23, 39 и 46 години и 30-годишна жена. В рамките на операцията, в Плевен били засечени два автомобила -  „Ситроен Берлинго“ и „Мицубиши“, и задържани двамата водачи – на 40 и 50 години. Извършени са процесуално-следствени действия на пет адреса и пет автомобила, в които са открити и иззети: марихуана, екстази, метамфетамин и амфетамин, както и електронни везни, 2800 лева, множество документи, мобилни телефони, преносим компютър и СИМ-карти. На шестимата задържани са повдигнати обвинения за престъпления по чл.321, ал.3 във вр. с ал.2 от НК и с прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.321, във връзка с чл.354 а от НК.  Работата по документирането му продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)