Избрани Новини

Деца от Банско отбелязаха Световния ден на околната среда

Проведоха урок на открито в Пирин

Шестокласници от ОУ „Неофит Рилски“ в Банско с ръководители Христина Кадева и Шинка Цакова се включиха в образователните инициативи на Дирекция „Национален парк „Пирин“ по случай Световния ден на околната среда – 5 юни.
Чрез урок на тема „Пластмасата в нашето ежедневие“, децата бяха запознати с видовете пластмаса, разучиха номерацията им и научиха в каква степен конкретната пластмаса оказва влияние върху човешкото здраве и околната среда.
Децата приложиха новите знания в играта „Рециклиране“, в която определиха основните видове пластмаса, които използваме постоянно в нашето ежедневие. Изводът, до който децата достигнаха е, че в съвременния живот е трудно и дори невъзможно да живеем без досег до пластмаса, но можем поне малко да намалим употребата  й, за да предпазим здравето си и да ограничим замърсяването на околната среда. Празникът продължи с подвижни и щафетни игри – надбягване с чували, скачане на въже, бадминтон и други.
Забавлението продължи с пикник на открито, организиран от самите деца, а ДНП „Пирин“ изненада младите природозащитници с вкусна торта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов