Избрани Новини

Радослава Чеканска награди победители във фестивала "Рила ни гледа"

Фестивалът се реализира за поредна година в Дупница

Народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска и зам.кметът на община Дупница Крум Милев наградиха част от победителите в IX Национален фолклорен фестивал "Рила ни гледа 2018". Милев и Чеканска изгледаха част от изпълненията на  участниците, които се надиграваха и надпяваха в рамките на няколко дни на сцените на дупнишкия парк. Народният представител и зам.кметът на Дупница присъстваха на награждаването и поздравиха танцьори и самодейци с блестящите им и емоционални изпълнения, зарадвали дупничани и гостите на града.

Председателят на ПГ на ГЕРБ в ОбС - Дупница и лидер на старейшините на партията за област Кюстендил, Йордан Йорданов, също уважи събитието. А общинският координатор на ГЕРБ в Бобов дол Росица Борисова, заедно със своя читалищен състав, се включи във фестивала и дори си тръгнаха с отличие.

Участие в "Рила ни гледа" взеха танцови състави, ансамбли и танцови групи, изучаващи народни хора; вокални групи и състави, изпълняващи български народни песни от цялата страна, както и от чужбина. Програмата на фестивала се допълни с  атрактивната „Улица на занаятите”, където бяха демонстрирани позабравени традиции – като бродиране, плетене, изработка на различни предмети и др.

Фестивалът се реализира за поредна година под патронажа на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. Танцовият фолклорен празник е част от голямото семейство на фестивалите на CIOFF – официален партньор на ЮНЕСКО.

Директорът на "Рила ни гледа", танцьор и общински съветник Дилиана Диканска,  обясни, че неговата цел е възраждане на интереса към българския фолклор, съхраняване и популяризиране на автентичния български фолклор и стимулиране на неговото развитие в днешни дни.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)