Избрани Новини

Биг Бенд ще поздрави приятелите на "Пловдив чете"

Днес ще се състои официалното откриване на фестивала

43 издателства, 14 шатри и богата програма на 16-ия литературен фестивал Пловдив чете 2018, който се провежда от 11 до 17 юни 2018 г. в Пловдив.

В тазгодишното 16-то издание, което включва литературни срещи с писатели, преводачи, художници, четения и авторски рецитали, премиери на нови книги, дискусии, изложби, филми и концерти участват общо 42 издателства, като 37 от тях са гостуващи. Шатрите за продажба на книги в Алеята на книгата на пл. Централен са 14, с обособен литературен кът за срещи до Сладоледената къща и сцена, на която днес, вторник, в 18 часа ще свири Биг Бенд - Пловдив.

В 20 часа отново на 12 юни, на сцената на Античния театър ще се състои официалното откриване на фестивала, където по традиция се връчват наградите "Орфеев венец" с парична премия от 5000 лв. и "Златна четка“ за оформление на книга, с премия от 2000 лева.

За музикалната програма на официалното откриване ще се погрижи любимата българска група „Фондацията“ в състав Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, които пристигат за концерта в Пловдив след успешни турнета в Америка, Европа, Близкия Изток, Австралия и Нова Зеландия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов