Избрани Новини

"Магьосникът от Оз" каца в Благоевград през септември! /снимки/

Драматичен театър "Никола Вапцаров” подготвя мюзикълът за новия сезон

Режисьорът Николай Априлов и директорът на театъра, Александър Галперин откриха първата репетиция на мюзикъла „Магьосникът от Оз” по Лиман Франк Баум. Премиерата на мюзикъла, който се подготвя в Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград ще открие новия театрален сезон, съобщават от пресцентъра на театъра.

Постановката е на Николай Априлов, известен актьор, автор, режисьор на многобройни събития. Той пожела на екипа да се забавлява истински в процеса, защото само така посланията им ще успеят да достигнат до публиката в салона. В представлението ще се използва музиката на Харолд Арлън, който заедно с E. Харбърг печели награда "Оскар" за най-добра музика с песента "Отвъд дъгата" във филма „Магьосникът от Оз” от 1939г. Музикалният аранжимент е на Светослав Заров, сценографията е на Диляна Първанова, а хореографията на Аладин Алиибрахим.

Изпълнители: Гергана Цакова, Аладин Алиибрахим, Симеон Тодоров, Александър Митев, Андраш Кончалиев, Жанет Керанова, Мартин Лазаревски, Илия Павлевчев, Георги Манев, Теодор Куков, Божана Косева, Пепа Манева и Кънчо Кънев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов