Избрани Новини

Депутати от ГЕРБ присъстваха на кампания на МРРБ

Кирил Калфин и Радослава Чеканска проследиха с интерес състезанието "Моят град е моята крепост"

Народните представители от ГЕРБ Кирил Калфин и Радослава Чеканска присъстваха на втория полуфинал на образователно-патриотичната кампания на МРРБ "Моят град е моята крепост". Събитието се проведе в Общинския драматичен театър в Кюстендил и събра стотици деца от града и страната. В образователната кампания мериха сили общо шест отбора – от София град, София област, Перник, Благоевград, Пазарджик и домакините от Кюстендил.

Отговорите на участниците се оценяваха от жури в състав министъра на МРРБ Николай Нанков, неговия заместник Деница Николова, зам.министъра на образованието и науката Таня Михайлова, областния управител Виктор Янев и кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Народните представители Кирил Калфин и Радослава Чеканска изгледаха с интерес цялото състезание, което протече в три състезателни кръга. Учениците отговаряха на въпроси за своя роден край, познаваха български песни и техните изпълнители и играха с колелото на късмета, което бе с имената на всички 28 области.

„Инициативата „Моят град е моята крепост” е меко казано, патриотична. Искаме да възпитаме, заедно с учители и родители, онзи дух, онези ценности в децата, за които всички говорим, но малко прилагаме – първо е любовта към родния край. Да видят, че във всеки български град се случва нещо добро и хората, подрастващото поколение трябва да остават тук", коментира министър Николай Нанков.

"Кюстендил е един от най-добрите наши бенефициенти по ОПРР, избрахме го като домакин и по субективни причини – той ми е на сърцето, любим мой град е, имам и много добри отношения с кмета Петър Паунов. Добрите бенефициенти, като Кюстендил, ще имат възможност в края на тази година да реализират още ресурси в образователна инфраструктура и градска среда. По отношение на енергийна ефективност, Кюстендил остава градът с най-добро съотношение цена – качество при саниране на блоковете”, посочи още Николай Нанков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов