Танцовият клуб от Бачево грабна престижна награда

Втори са в Националния фолклорен конкурс "Оро се вие, цървули се кинат“

Танцьорите от танцов състав „Рилска самодива“ с ръководител Николай Наков  завоюваха престижното второ място в провелия се Национален фолклорен конкурс „Оро се вие, цървули се кинат“ в Първомай.
В китното петричко селце, разположено в подножието на Огражден планина, конкурсът се проведе за осма поредна година. Танцовият клуб от Бачево взима участие в него за трета година, като всеки път бива отличен с награда. През 2016г. „Рилска самодива“ получават специална награда в секция „Клубове за народни хора“, а през следващата 2017 г. танцовият състав попълва гръмката си колекция от награди, като грабва първото място на надпреварата в Първомай. Тази година те сътвориха една невероятна феерия от кръшни български хора и разкошни народни носии от различни етнографски области на България. С вълнуващото си изпълнение плениха публиката и докоснаха строгото жури.
Танцовият състав „Рилска самодива“ съществува от 6 години, през които се радва и се гордее с изобилието от награди и дипломи. Община Разлог им пожелава успехите им да се множат с всяко следващо участие.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия