Избрани Новини

Единствената оранжерия за цветя край Струма предлага работа

Проблем е, че няма подготвени кадри

Единствената оранжерия за цветя по поречието на река Струма се намира в село Струма, община Сандански, информира БНТ2. Собственикът Янис Вулгаридис е от Кукуш, днешния Килкис в Гърция и от 6 години развива тук семеен бизнес, насочен изцяло за българския пазар.
Янис Вулгаридис прилага своя система за отглеждането на оранжерийни цветя като конструира сам машини и закупува техника, необходима за доброто състояние на цветята. Непрекъснато инвестира в оранжерийното производство.
Какъв труд се крие зад тази красота?
Янис Вулгаридис: "Всичко това е един семеен бизнес, зад който се крие обичта и познанието за отглеждането на тези хубави цветя, много труд, много работа, безсънни нощи. Голям проблем е за нас, че няма подготвени кадри, които да познават тази професия и да имат необходимата подготовка за отглеждане на цветя."
Тук всичко е механизирано, и засаждането, и поливането, но текучеството на кадри е голямо.
Янис Вулгаридис: "Оранжерията е изцяло оборудвана и я предоставям на ученици, които се интересуват от този бизнес и искат да научат как се отглеждат цветята. Искам тази обич, която имаме към цветята, да я предадем и на младото поколение."

Янис предлага 10 свободни работни места за хора, които имат отношение към този вид производство. Готов е да отдели време, за да ги научи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов