Избрани Новини

Не на чалгарските посегателства към нашите класици!

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград с предложение за промяна в Закона за закрила и развитие на културата

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград изпрати следното предложение за промяна в Закона до министъра на културата /цитираме го дословно, без редакторска промяна/:
"Уважаеми г-н Банов,
Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград се обръща към Вас по повод разпространяваща се песен с видеоклип на попфолк певицата Антонина с текст - стихотворението на Никола Вапцаров „Прощално“. Не е необходимо да обясняваме защо сме възмутени от гаврата с паметта и творчеството на поета от Банско.
Предлагаме да направите допълнение към Закона за закрила и развитие на културата: Забранява се използването на произведения на българските класици - поети и писатели, за създаване на попфолк, рап и хип-хоп песни.
Пример за достойно представяне на произведения на класици са песните на група „Епизод“ и никой не се е възмутил срещу тях, защото са запазени смисъла и посланието на стихотворенията.
Надяваме се, че имате възможност, дори в нашата грешна страна, да промените закона, за да се защити достойнството на гениалните ни творци и да се запази истинската емоционалност и възпитателен ефект от творбите им. Надяваме се да използвате всички позволени Ви възможности и да спрете унизителното отношение към незабравимия Вапцаров. Познаваме и помним  не малко негови стихотворения.
Пожелаваме Ви успешна работа и защита на растящите поколения от цинизма и пошлостта на самозабравили се „звезди“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов