Избрани Новини

Ученици от Дупница посетиха Народното събрание

Посещението е по покана на народния представител от ГЕРБ Радослава Чеканска

Ученици от община Дупница бяха на посещение в Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска. Посетителската група бе общо от 18 ученици – от първи до осми клас включително. Децата са възпитаници на СУ „Св. Паисий Хилендарски”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Евлоги Георгиев” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - с. Яхиново. Те бяха придружени от Тодор Петков – началник отдел „Култура, образование и младежки дейности” към Община Дупница.
Учениците получиха възможност да посетят Народното събрание, след като станаха победители в различни конкурси, посветени на 140 години от Освобождението на България. Конкурсите включваха рисунка за деца от І до ІV клас, историческо състезание  за ученици от V до VІІ клас и  конкурс за есе. Организатори бяха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Исторически музей - Дупница, НЧ “Ген.Георги Тодоров - 2011” и Община Дупница.
Посещението бе подарък от народния представител Радослава Чеканска, която се ангажира да организира визитата и да запознае децата отблизо с работата на парламента. Чеканска посрещна лично гостите от Дупница, разказа им за основните правомощия на институцията и ги запозна със свои колеги. „Децата задаваха въпроси най-вече за законотворческия процес и какво представляват парламентарните комисии. Проявиха интерес и към историята на държавния орган. Имаха възможност да се срещнат и разговарят със зам.председателя на НС Емил Христов”, разказа Чеканска. По време на посещението си учениците разгледаха сградата на парламента и проследиха от балконите дискусията в пленарна зала.
Първолакът Цветан Заров занесе в парламента специален подарък от Дупница – папка с рисунки, посветени на 140-ата годишнина от Освобождението на страната ни. Произведенията на първолаците от ОУ „Неофит Рилски” бяха подарени лично на зам.председателя на НС Емил Христов, който ги прие с благодарност и поздрави децата за таланта. „Истинска радост е срещата с будни, млади дупничани”, каза зам.председателят на парламента.
Няколкочасовата среща в парламента завърши вълнуващо и емоционално за децата от Дупница. Радослава Чеканска им благодари за проявения интерес и пожела на учениците да бъдат все така будни и  креативни. Народният представител обеща да организира и други такива посетителски групи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов