Избрани Новини

Великотърновският общински съвет излезе с декларация до МОН творчеството на Емилиян Станев да остане в учебните програми

Мисия

31-05-2018, 11:09

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

ГЕРБ и БСП се обединиха в името на знаменития великотърновец

Творчеството на Емилиян Станев да не бъде сваляно от учебните програми поиска от Министерството на образованието и науката Великотърновският общински съвет с декларация, приета днес на редовното заседание на местния парламент. Инициатор за декларацията беше групата съветници от БСП, което пък доведе до един противник на депешата – Мирослав Трифонов от Реформаторския блок. „Няма да подкрепя декларацията не, защото не харесвам творчеството на Емилиян Станев, а защото не искам да участвам в евтин политически театър. Къде бяхте вие от БСП, когато преди години се заговори за премахването на Ботеви произведения? Някой сега обърна ли се към МОН да попита ще стане ли факт премахването на Емилиян Станев от програмите? Отказвам да правя ПР на БСП” – каза Мирослав Трифонов от трибуната.

Декларацията беше подкрепена от ВМРО в лицето на Николай Цонев, който е и преподавател в ПМГ в Старата столица. „Трябва да имаме гражданска позиция и аз приемам тази декларация като такава, защото, ако някой трябва да защити творчеството на Емилиян Станев, то това най - прилича на великотърновци.” – подчерта Цонев.

От името на групата на ГЕРБ Нейко Генчев също подкрепи декларацията и поздрави колегите си от БСП за бързата реакция. „Длъжни сме да реагираме, ако щете и от чист местен патриотизъм, който не винаги означава непременно нещо лошо.” – заяви Генчев.

Декларацията беше подкрепена единодушно само в един глас „против” – този на Мирослав Трифонов от Реформаторския блок .

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов