Няма го сред нас вече Антонио Угрински...

Животът

25-05-2018, 22:00

Снимка:

ДТ Варна

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отиде си Николай Кимчев...

Почина актьорът Николай Чобанов

Внезапно почина благоевградчанинът - актьор в Варненския драматичен театър

Няма го сред нас вече Антонио Угрински...

3.07.1960 – 23.05.2018
Внезапно почина актьорът от Варненския драматичен театър Антонио Угрински. Урната с кремираните тленни останки ще бъде положена в гробищния парк на родния му град Благоевград.
Завършил актьорско майсторство за куклен театър във ВИТИЗ при проф. Юлия Огнянова, той работи в състава на ДТ „Стоян Бъчваров“ от 1998 г. Пресъздава проникновено образите на Биондело в „Укротяване на опърничавата“ от Шекспир, реж. Н. Мейстър; Клей в „На Есме с обич и омерзение“ от Селинджър, реж. П. Няголов; Розенкранц в „Хамлет“ от Шекспир, реж. В. Цанков; Милан във „Време да обичаш, време да умреш“ от Ф. Катер, реж. Г. Димитрова; Санитаря в „Урбулешка трагедия“ от Д. КОвачевич, реж. Д. Стоянов; Оскар в „Оскар“ от Ж. Ален, реж. Б. Чакринов; Княз Казбеки и още няколко роли в „Кавказкият тебеширен кръг“ от Б. Брехт, реж. М. Младенова и др. Снима се и във филми на режисьорите П. Марков, Ал. Морфов и Т. Москов.

Само преди няколко дни бяхме заедно с Тони на сцената, където той представи последните си роли Адам/Лейди Капулети във "Влюбеният Шекспир“ от Л. Хол, реж. П. Марков.
С покруса и тъга мислим за теб, приятелю!
Ще останеш в съзнанието ни с таланта, скромността и добротата си.
Светлина и любов по пътя ти в отвъдното!
От екипа на Драматичен театър "Стоян Бъчваров“ при Театрално-музикален продуцентски център Варна

Поклон пред паметта му!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен