Избрани Новини

III ОУ, VIII СУ и ПМГ са носителите на приза "Училище на годината“ 2018

Кметът д-р Камбитов ще бъде отличен като един от най-добрите социални партньори на СБУ

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за пета поредна година връчи отличията „Училище на година“.  
В тазгодишното издание на конкурса за призьори в първа възрастова група 1-7 клас бяха определени две училища -   III ОУ, VIII СУ. Във втора възрастова група отличието получи ПМГ „Акад. Сергей Корольов“.  Кметът д-р Атанас Камбитов приветства присъстващите в препълнената зала „Пейо Яворов“.
„Споделям убеждението, че образованието не само променя хората, не само ги прави различни, не само ги профилира строго като експерти, специалисти. Образованието дава свобода на мисълта, дава един разширен мироглед, по-далечен хоризонт. Образованието ни учи как да мислим правилно.  Казват, че ако човек иска да построи кораб, трябва да го накараш да мечтае за морето.
Уважаеми, учители, вие правите точно това – учите нашите деца да мислят правилно. Благодаря, че им давате знания и обич. Винаги казвам, че учител не може да стане всеки. Или Господ ти го дава, или го нямаш. Трябва да го носиш в сърцето. Казвам всичко това съвсем искрено, като син на учителка с дългогодишен опит.
Скъпи ученици, вие имате привилегията да учите в училищата на Благоевград, да имате такива учители. Всеки ден доказвате, че сте много умни, много знаещи, много можещи деца. Всички ние, и родители, и учители се гордеем с вас. Сигурен съм, че след години ще имаме много причини за по-голяма гордост“ , каза в част от словото си кметът д-р Атанас Камбитов.
Официален гост на церемонията бе и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Тя разкри в аванс, че заедно с министър-председателя Бойко Борисов и министъра на образованието Красимир Вълчев, кметът на Благоевград д-р Камбитов ще бъде отличен  като един от най-добрите социални партньори на Синдиката на българските учители от директора на Европейския синдикален комитет за образование Сюзън Флокен,
По време на церемонията бяха отредени отличията за учител на годината
в категория “Училища“ и “Детски градини”, директор на годината в категория “Училища” и “Детски градини”, категория “Детски ясли“ и категория “Културни дейци”. По предложение на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов от тази година е учредена стипендия на името на Христо Бараковски - художник, дърворезбар, автор на герба на Благоевград. От месец април 2018 година до месец април 2019 година ученик, спечелил призово място в областта на изобразителното изкуство, ще има право да кандидатства за тази престижна награда.
Наградите бяха връчени от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, народния представител Даниела Савеклиева, Янка Такева, председателя на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете Христина Шопова и инж.Емилия Тунева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)