Избрани Новини

6 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала спечелиха каратеките на "Спартак"

Най-малките надежди на санданския клуб сътвориха рекорд

В събота във волейболна зала „В. Симов” на ЦСКА  се проведе 14-тият  Национален турнир по карате за деца от 4 до 7 години „Светлина” - София. В турнира участваха 120 състезатели от 12 клуба на Българската федерация по  Шотокан Карате До.
Клубът за източни бойни изкуства "Спартак" - Сандански се представи  с 10 състезатели. Най-малките надежди на санданския клуб сътвориха рекорд и за първи път тази година всички състезатели се завърнаха с медали в родния град.
В крайното класиране по медали КИБИ „Спартак” се класира на 2-ро място с 6 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала.
Шампиони на турнира от КИБИ „Спартак” станаха:
Ангел Кулалиев в групата на 7-годишните при най-малките, състезателна дисциплина Щафета и 4-ти в състезателна дисциплина Карате техники;
Даниел Стоянов в състезателна дисциплина Ката (7-6 кю) при 8 годишните;
Благовест-Габриел Ташев в същата възрастова група, състезателна дисциплина Кумите (7-6 кю);
Слави Сираков, при 8-годишните, в състезателна дисциплина Кумите (10-9 кю);
Лидия Златкова с две първи места, която се превърна в любимка на публиката,  в състезателните дисциплини Ката и Кумите при 10-годишните.
Със сребърни медали се окичиха:
Жад Алзейтон, състезателна дисциплина Ката (10-9 кю) и бронз в състезателна дисциплина Кумите (10-9 кю), при 8 годишните;
Георги Митрев, състезателна дисциплина Ката (8 кю) в същата възрастова група;
Андон Велев, състезателна дисциплина Кумите (10-9 кю) и бронз в състезателна дисциплина Ката 10-9 кю), възрастова група 8 години;
Матео Еммануил с два сребърни медала в спортни дисциплини Ката и Кумите, възрастова група 10 години.
С два бронзови медала се завърна и Димитър Стойчев в състезателни дисциплини Ката (7-6 кю) и Кумите (6-7 кю) във възрастовата група на 8- годишните.
Особено щастлив от феноменалния резултат се оказа преподавателят по карате в Спортно училище, Сандански и треньор на Клуба за източни бойни изкуства "Спартак" Костадин Чепандов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов