Избрани Новини

Освещава се уникалният барелеф на Св.Георги край Елешница

Той е изсечен в скалите над селото от художника Петър Чорев

Днес след тържествената литургия в храма, посветена на равноапостолите св. Константин и неговата майка Елена, ще се освети барелефът на св. Георги, изсечен в скалите над село Елешница от художника Петър Чорев.
Скалният барелеф е изработен през изминалата година за два месеца с чукове, секачи, длета, маски и шлайф машина от родения в Елешница Петър Чорев.
Младият художник създаде този барелеф като почит към неговите деди и прадеди, към родното му село и с надежда да напомня на идните поколения, че човешките способности са неограничени.
Барелефът е с височина 3.80 м, широк - 3.30 м.
За родолюбивото си дело Петър Чорев получи почетния знак на община Разлог, а той от своя страна подари на кмета портрет на Апостола.
„За мен е изключителна гордост, че в община Разлог се раждат талантливи млади хора, които променят средата с мислене и творчески продукти - каза кметът на община Разлог. - Скалният барелеф Св. Георги е феномен и като изпълнение, и като послание.
Послание - да вярваме в силата си, да обичаме родното и България, да проектираме мечтите в бъдещето. Поздравявам и се прекланям пред таланта и родолюбието на Петър Чорев. Неговият патиротизъм е заразителен, а барелефът тепърва ще привлича български и чужди туристи.“
На 21 май, от 12 часа, обществеността на Елешница и община Разлог ще освети барелефа „Св. Георги“ - да носи мир, благодат и късмет на жителите и гостите на скалния феномен в Елешница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов