Избрани Новини

Да рисуваме със светлина!

Светкавични светлинни рисунки в Нощта на музеите в Кюстендил

Център Алос и РИМ Кюстендил канят на Ателие „Рисуване със светлина“ в Европейската нощ на музеите. Заедно с посетителите ще се създадат  светкавични светлинни рисунки по техните идеи. В двора на музея ще изрисуват разноцветни светлинни образи около гостите и ще ги потопят в мечтаната от вас и нарисувана обстановка. С помощта на екипа всички желаещи ще създадат „светлинни рисунки“ чрез специфичната фотографска техника „light-painting“. Тя позволява наслагването на светлинни образи и контури, с които ще рисуват в пространството.

Всеки желаещ ще получи дигитален и хартиен вариант на фотография на светлинната му рисунка, заснета и принтирана на момента.
Водещи на ателието са екип на Център Алос: Боян Бахрин (художник), д-р Любен Кулелиев (фотограф) и Росица Маринова (модератор).
Вход свободен. Рисуването е днес от 21.30 до полунощ.
Събитието се провежда в сътрудничество с Община Кюстендил и с домакинството на Регионален исторически музей Кюстендил. Работилницата е част от поредица образователни събития на Център Алос в сферата на съвременните изкуства, случващи се в училища, музеи, галерии, публични пространства и нетипични за културни събития места в страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов