Избрани Новини

Вучич за Косово: Не може само Сърбия да дава!

Свят

17-05-2018, 20:17

Снимка:

eu2018bg.bg

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Президентът обаче настоява да се търси компромис и решение

Не е реалистично, Сърбия да дава всичко и да не получава нищо, така сръбският президент Александър Вучич коментира отношенията с Косово по време на срещата на върха в София. Президентът визира постигнатото през 2013 г. т.нар. Брюкселско споразумение между Сърбия и Косово за нормализиране на отношенията между двете държави. То предвижда създаването в Косово на Асоциация на сръбските общини.

По думите му албанците в Скопие са се опитали да обвинят Сърбия в неспазване на споразумението. Всъщност обаче Вучич заяви, че косовските албанци не са спазили споразумението и не са създали Асоциацията на сръбските общини.

"Моята работа е да се грижи за сръбския народ, но и да имаме най-добри отношения с албанците. Ако не успеем да решим това, то ще имаме проблеми през следващите години“, заяви Вучич.

"Нашата работа е да се говори за проблемите и искам да вярвам, че Сърбия ще има силата да излезе с решение, което ще бъде приемливо за гражданите ни. Ние ще се борим, но дали ще успеем, не зависи само от нас", каза Вучич.

 

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов