Избрани Новини

Зрителите се превъплътиха в актьори

"Щастливият Бекет“ въвлече зрителите в създаването на спектакъла

Зрителите се превъплътиха в актьори в шестата вечер на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“.
На Великден поп Кръстьо Никифоров е сам в празната църква „Света Богородица“. Приготвил е свято причастие, но дори немият клисар отказва да го приеме от ръката му. Защото то може би съдържа отрова. Убийство чрез отравяне е начинът, по който ловешките граждани искат да отмъстят на свещенника, обвинен, че е предал през 1972 година на турците Васил Левски – организаторът на българското национално-освободително движение. В един, минаващ през много драматични обрати, монолог поп Кръстьо разказа за трагизма на личността, поставена между императивите на революционното насилие и постулатите на християнския морал. В ролите се превъплътиха Свежен Младенов и Йордан Ръсин.
„Щастливият Бекет“ въвлече зрителите в създаването на спектакъла, който бе представен в Младежкия дом. Режисьорът и актор Марий Росен, Ана Вълчанова, Петя Боюкова и Константин Тимошенко изградиха постановката със съдействието на публиката, която предварително бе избрана. Зрители и актьори станаха едно цяло, в едно пространство, обградено от емоция и усмивки.
Днес „Тара-ра-бумбия“ продължава. От 19.00 часа на голяма сцена ще бъде представен спектакълът  „Разделям двойки по домовете“, а от 21.30 часа на камерна сцена излиза Театър „Реплика“ с „Лоши деца“.











Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)