Избрани Новини

И Благоевград се включи в "Розите на България" /снимки/

Празничната програма започна с цветна феерия от народни танци

Талантливите деца от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се включиха в инициативата на Министерството на образованието и науката „Розите на България“ 2018.
На площад „Мите Марков” децата от ДЮФА „Пиринска китка”, ФТА „Пиринче”, ФГ „Бисери”, ученици от ПГТЛП „Гоце Делчев” -Благоевград заедно с техните учители и родители взеха участие в инициативата. Празничната програма започна с цветна феерия от народни танци, представени от децата от школите към ЦЛТРДБ. А на специално обособени масички, учениците от ПГТЛП „Гоце Делчев” бяха ръчно изработили красиви декоративни изделия и различни био лакомства за всички гости. В края на инициативата всички присъстващи заедно се потопиха в ритъма на българския фолклор, като извиха право хоро под звуците на „Празнична сюита“, изпълнена от оркестъра за народна музика на БНР, хора на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и хор „Космически гласове“.
Министерството на образованието и науката организира инициативата „Розите на България“ съвместно с българските общности зад граница. Тя бе посветена на 11-ти май – Ден на Светите братя Кирил и Методий.
Инициативата се проведе в цялата страна и е в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов