Избрани Новини

Ансамбъл "Пирин“ и Биг Бенд представят Благоевград в Загреб

Община Благоевград разположи свой щанд в сърцето на хърватската столица

Ансамбъл „Пирин“ и Биг Бенд ще представят Благоевград на изложение в столицата на Република Хърватска - Загреб. Събитието е част от програмата на посолството на Република България в Загреб, свързана с Председателството на страната ни на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. То е организирано съвместно с представителствата на Европейската комисия и Европейския парламент в Република Хърватия. „Ден на България в Загреб“ е името на мероприятието, което има за цел да популяризира страната ни. Официалното начало ще бъде поставено от посланик Таня Димитрова, ръководителя на представителството на Европейската комисия в Загреб Бранко Баричевич, ръководителя на представителството на Европейския парламент в Загреб Виолета Станичич. Сред гостите на събитието ще бъдат кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметовете на Първомай и Садово.
Освен със своите емблеми на Благоевград в музикален и танцов аспект, Община Благоевград ще разположи свой щанд в сърцето на Загреб. На него  с материали ще бъде представен градът и неговите забележителности във всички аспекти.
С музикално-танцова програма ще бъде отправен поздрав към присъстващите. Участие в него ще вземат Ансамбъл „Пирин“, Биг Бенд Благоевград, Детски хърватски хор и хърватската изпълнителка Петра Антулич.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)