Почетоха Девети май в Разлог

Тази година се навършват 73 години от края на Втората световна война

Денят на Европа е празник на европейските общности, на единството и мира на стария континент. Тази година се навършват 73 години от края на Втората световна война.
На 9 май 1945 година с подписване на капитулацията на Германия, завършва Втората световна война. В нея участват над 60 държави, като пряко е засегнато 80% от населението на земята. Военните действия се водят на териториите на 40 държави, а загиналите са приблизително 57 милиона души.
В Разлог начело с кмета инж. Красимир Герчев се почете празника с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Свободата в центъра на града.
Паметникът на свободата е издигнат през 2003 година по инициатива на Общинския съвет на Съюза на ветераните и със съдействието на Община Разлог. Този мемориален знак е израз на признателност към загиналите и участниците от Разлог и Разложко във войните за национално освобождение и обединение. С едноминутно мълчание и падане на колене бяха почетени жертвите и героите на Втората световна война.
Денят на Европа е повод за празнични изяви в много европейски държави. Това е още един начин хората от различни нации да се чувстват обединени европейци.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"